Local time: 05:32 pm
google rating

Novi Sad, Srbija

67 km od Aerodroma Nikola Tesla...

Image

Petrovaradinska tvrdjava u Novom Sadu

Petrovaradinska tvrđava u Novom Sadu koju mnogi nazivaju Gibraltar na Dunavu počela je da se gradi 1692. godine od strane austrijskih vojnih arhitekta i služila je kao vojni objekat.

Danas je tvrđava turistički objekat na kome se nalaze razni kafići i restorani, umetnički ateljei. Već nekoliko godina na njoj se održava najveći muzički festival na Balkanu Exit. Prostire se na obali Dunava i po najnovijim saznanjima ovaj prostor ima istoriju staru oko 19.000-15.000 godina pre nove ere. Arheološki ostaci nađeni na njoj potvrđuju da je bila naseljena 3000 godina p.n.e.

Petrovaradinska tvrđava Novi Sad

 

Uživajte u šetnjama na prelepim stazama ove trvđave. Davna istorija i kultura koji ovde živi već vekovima učiniće da se osećate nesvakidašnje prijatno i uzbudljivo. U vrelim ili snežnim danima oseća se ista čarolija predivnog vazduha i pogleda. Svaki poseban dan prosečan građanin povezuje sa odlaskom na ovo mesto. Zabeležite predivne fotografije i uživajte u daru prirode koja je itekako bila darežljima našem gradu.

Ukoliko dolazite turistički ili poslovno u Novi Sad imate opciju da iznajmite stan za dnevni odmor. Veoma povoljno prenoćiste vam je na usluzi. Nakon odmora posetite Petrovaradinsku tvrđavu i uživajte u čarobnim pogledima koji stvaraju večne uspomene.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi se često održavaju razne manifestacije, koncerti i raznovrsna takmičenja.

Comments